Sirenjavke - ili lenjivka

sirenjavke

Evo jednog recepta za sirenjavke ili kako moja mama kaže lenjivku. To je ustvari testo za hleba samo sa dodatkom sira i jaja unutra. Veoma je ukusno, naročito za nedeljni ručak. A kako je ukusno možete videti po slikama da nisam stigla da slikam dok je bila cela tepsija pečena već kad je ostao deo koji nije pojeden...
potrebno je:
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 600 gr brašna
  • 300 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 5-6 kašika sitnog sira i 
  • 1 jaje
Staviti kašičicukvasca, šećera, malo vode i brašna da nadođe. U drugu posudu staviti brašno i so i sa nadošlim kvascem i mlakom vodom zamesiti testo. Ostaviti da nadođe oko pola sata.

Zatim podeliti na 7 delova i razvući malo jufku pa unutra staviti fil od sira i jaja.

skupiti jufku na vrhu i staviti u pleh. Kad sve budu poređane staviti pomalo fila i odozgo.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 min a onda smanjiti temperaturu i peći još 10-15 min. Prijatno.



Коментари

Популарни постови