Punjeni plavi patlidžan.


Ovo je jedan od načina na koji spremam plavi patlidžan. Tako je ukusan i sočan. Od sastojaka vam je potrebno sledeće:
  • 4 plava patlidžana (manjih)
  • 1/2 kg mlavenog mesa
  • 4 jaja
  • 1 pavlaka (manja)
  • 1 veći ili 2 manja crvena paradajza.
  • 1 veća ili 2 manje glavice crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • začini so, biber, mirodija, aleva paprika
Plavi patlidžan oprati i iseći uzduž na pola. Izdubiti ga i izdubljenu sredinu iseći na kockice. Patlidžane poređati u podmašćenu tepsiju.

Na ulju propržiti iseckan luk pa dodati šargarepu i pržiti još malo. Zatim dodati i meso pa malo upržiti i na kraju dodati kockice od izdubljene sredine paradajza.

 Dodati začine. Kad sve omekša dodati crveni paradajz iseckan na sitno i upržiti dobro. Tom smesom puniti patlidžane.

 Odozgo preliti umućenim jajima sa pavlakom. U pleh sipati jednu šoljicu vode i zapeći u rerni 10-15 min.

Коментари

Популарни постови